Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Επίσκεψη


Η Επιφανεία βρέθηκε ξαφνικά εκεί ...
Το σκάφος ήταν τεράστιο , ίσως μητρικό , χρόνια και χρόνια σε αυτήν την τροχιά κοντά στην Γή , κουφάρι της σύγκρουσης αυτών με τους ανθρώπους .Κοντά στην τεχνολογία μας , αλλά όχι δικό μας καύχημα.Η Επιφανεία άρχισε να περπατά στα ατελείωτα διαμερίσματα του σκάφους . Συντρίμμια παντού , χωρίς ίχνος ζωής , με τα συστήματα διατήρησης ζωής να είναι περιέργως ενεργά και μάλιστα ακριβώς να έχουν τις ίδιες συνθήκες τόσο για ανθρώπους όσο και για τους άλλους!
Διαισθάνθηκε μία απειλή, αμυδρά .Κοίταξε καλύτερα , ίσως γελάστηκε , ένα νεαρό κορίτσι κρυβόταν πίσω από μία τράπεζα.Της μίλησε , έμαθε ότι το όνομά της ήταν Θάλεια , και η Θάλεια φοβόταν!Η Επιφανεία την καθησύχασε και άρχισαν μαζί να εξερευνούν τον τεράστιο χώρο , μάλιστα πολλές φορές πότε η μία και πότε η άλλη έμπαιναν μόνες τους σε διαμερίσματα ψάχνοντας , μη γνωρίζοντας καλά καλά τί !! Ήταν μία παρόμοια φορά τότε που η Επιφανεία βρήκε ένα παράξενο ζευγάρι γυαλιά , σε μεταλλικό σκελετό και ωραίο σιέλ χρώμα , το σήκωσε , τα φόρασε και κοίταξε προς την πλάτη της Θάλειας που ήταν αρκετά μακριά , πάγωσε! Η Θάλεια μέσα από τα γυαλιά δεν ήταν άνθρωπος ! Γρήγορα τα έβγαλε και τα έκρυψε στην τσέπη της .Η ανέμελη συμπεριφορά της μετριάστηκε αρκετά ώστε έκανε την Θάλεια περίεργη , τόσο που την ρώτησε αν είναι όλα εντάξει . Η Επιφανεία συγκεντρώθηκε και της έγνεψε καταφατικά . Τότε ακούστηκε ένας τεράστιος θόρυβος . Έτρεξαν προς τα εκεί , μία αποβάθρα όπου ένα γήϊνο σκάφος μόλις είχε προσγειωθεί , για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες ή και αιώνες! Στρατιώτες  άρχισαν να πιάνουν θέσεις , μία νέα έκπληξη για την Επιφανεία , αν και άνθρωποι , τα χαρακτηριστικά τους , κοινά πλέον για όλον τον πληθυσμό της Γής , με μέτρια αποτύπωση του σινικού φύλου  της έδωσαν να καταλάβει πως είχε βρεθεί πολύ μπροστά στον χρόνο. Οι άνθρωποι είχαν αλλάξει και αυτοί!Παρόλα αυτά , ο επικεφαλής αξιωματικός δεν έβλεπε την διαφορά στην Επιφανεία .Ζήτησε από τις δύο γυναίκες να μείνουν πίσω , για προστασία , και ξεκίνησαν την ανίχνευση , βάζοντας σε λειτουργία ένα τροχοφόρο μηχάνημα , που εξέπεμπε μία φωτεινή σιέλ δέσμη και κάλυπτε το μισό ενός σφαιρικού τεταρτημορίου ευθεία και μπροστά , δέκα μέτρα περίπου , κι όπως είπε χαρούμενα  ο διοικητής τους είχε βοηθήσει να νικήσουν τους άλλους!Η Επιφανεία , δεν μίλησε , τα γυαλιά της ήταν πολύ πιο προηγμένα από την απηρχαιομένη τεχνολογία που αντίκρυσε.Παρατηρούσε την Θάλεια , καθώς προχωρούσαν , όποτε το μηχάνημα γυρνούσε προς το μέρος τους , αυτή έφευγε εκτός δέσμης με κάποια όμορφη δικαιολογία , χα...τους κορόϊδευε όλους.Αισθάνθηκε κάτι κακό επάνω στην Θάλεια .
Η Επιφανεία άρχισε να αγχώνεται , εκνευρισμός και ...τότε ..
είχε γυρίσει πίσω .Σηκώθηκε , βγήκε από το δωμάτιό της , ήλθε προς την κουζίνα κουβαλώντας ακόμη λίγη από την ένταση της βραδιάς .Δεν παίζεται η ανθρωπότητα σκέφθηκε . Ακόμη και που της έκοψαν μόνον μία από τις πέντε ποιότητες του αιθέρα , μένουν όλες οι υπόλοιπες . Εεε..δεν τα βγάζεις πέρα με μία τέτοια οντότητα , μπορείς όμως να παίζεις ...σαν μικρό παιδάκι , να χαίρεσαι όταν νικάς , να θυμώνεις όταν χάνεις ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου